top of page

АЛКОХОЛНА ЗАВИСИМОСТ

Проблемът със злоупотребата с алкохол засяга всички социални групи, независимо от финансовото състояние, образование, местоживеене или възраст.

Абсолютно в еднаква степен зависимостта към алкохол поразява както успели хора на престижни позиции, така и безработни, богати и бедни. Със сигурност може да се твърди, че това е проблем както на високообразовани хора, лекари, професори, така и на хора с основно образование или без образование изобщо.

В крайните си фази зависимостта към алкохола води до изключване на този човек от обществото, а това спомага деградацията на този човек да се развива със страшна сила. Алкохолизмът не е само пристрастяване към желанието за консумация на алкохол, но и силна психологическа зависимост.

И както всяка зависимост, това е заболяване, което трудно се преодолява самостоятелно и често води до смърт.

Стресът, тъгата, отхвърлянето и агресията са често срещани симптоми при алкохолиците, които от своя страна са ясен знак, че лечението на това заболяване не търпи отлагане. Успешното лечение на алкохолизма, както и всяка друга зависимост, зависи от вземането на самостоятелно решение и желанието да промените сегашния си живот.

От голямо значение при лечението на алкохолната зависимост е подкрепата на близките и опитът на вече преминали през това заболяване хора. В повечето случаи близките хора търсят начин да мотивират болния от зависимост да се лекува. При нас ще получите безплатна консултация как това може да се случи.

bottom of page